Η Θεσσαλονίκη από ψηλά

Αυτό είναι το κέντρο της Θεσσαλονίκης


Δραστηριότητα:
1. Αν ζούσαμε πριν από 100.000 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, πώς θα ήταν;
2. Σήμερα, για να πάμε στην Καλαμαριά με το αυτοκίνητο θέλουμε 15 λεπτά. 
α) Πώς θα πηγαίναμε τότε; 
β) Πόση ώρα θα κάναμε;


3 σχόλια:

 1. Αν ζούσαμε στην Θεσσαλονίκη πριν 100.000 χρόνια θα βλέπαμε ότι εχουν αλλάξει πολλά από τότε μέχρι σήμερα..Καταρχάς έχει αυξηθεί πολύ ο πληθυσμός..Οπώτε η πόλη έχει γεμίσει με πολλά σπίτια. Επίσης θα βλέπαμε ότι παλιά οι άνθρωποι δεν είχαν τα μεταφορικά μέσα που έχουμε εμείς σήμερα (αυτοκίνιτα,μηχανάκια) οπώτε αναγκαστικά μετακινώνταν με γαιδούρια,άλογα ή με τα πόδια! Δηλαδή έκαναν πολύ περισσότερο χρόνο να πάνε κάπου σε σχέση με εμάς...Π.χ σήμερα για να πάμε στην Καλαμαριά κάνουμε περίπου 15 λεπτά με το αυτοκίνιτο, ενώ τότε θα κάναμε 1 και 30 ώρες..Σήμερα οι άνθρωποι με διάφορους τρόπους έχουν κάνει ποιο εύκολη την ζωη τους!
  Τουλουμίδου Λυδία!
  Λυδία Τουλουμίδου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εάν ζούσαμε πριν από 100.000 χρόνια θα ήταν πολύ διαφορετικά,διότι δεν θα υπήρχαν τόσα πολλά σπίτια και άλλα κτίρια.Πριν από 100.000 χρόνια θα πηγαίναμε με τα πόδια ή με κάρο(άμαξα).Θα μας έπαιρνε περίπου 1 ώρα με το κάρο και 1 και μισή με τα πόδια.
  ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βασίλης Φέτσκα16 Οκτωβρίου 2014 - 9:34 μ.μ.

  Εάν ζούσαμε στην Θεσσαλονίκη πρίν 100.000 χρόνια, σχεδόν όλα τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά, τότε δεν υπήρχε ο ηλεκτρισμός, δεν υπήρχαν τα αμάξια και δεν υπήρχαν πολλά άλλα πράγματα. Πρίν 100.000 χρόνια σίγουρα θα πηγέναμε ως την Καλαμαριά με τα πόδια η με ένα άλογο ακόμα και με άμαξα (αν και δεν νομίζω ό,τι υπήρχε τότε άμαξα). Η διαδρομή Κρατούσε με τα πόδια λογικά 2 ώρες, με το άλογο λογικά 1,5 με 1 ώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράφετε τα σχόλιά σας με ελληνικούς χαρακτήρες. Έχουμε και μια αξιοπρέπεια.
Για λόγους ασφαλείας το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από τη σχετική θεώρηση.