Η ζωή ενός πρωτόγονου ανθρώπου

 • Πήγαινε στη σελίδα του μαθήματος πατώντας εδώ
 • Αφού δεις δύο μικρές ταινίες που θα βρεις στο τέλος της σελίδας, προσπάθησε να βρεις τα λάθη στο παρακάτω κείμενο που έγραψε ένας μαθητής, προσπαθώντας να περιγράψει τη ζωή ενός παιδιού στην παλαιολιθική εποχή:

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΗ ΕΠΟΧΗ
 
 Είναι χειμώνας. Το κρύο είναι τσουχτερό. Όλη τη νύχτα έβρεχε και φυσούσε δυνατά. Ευτυχώς όμως εμείς είχαμε ζέστη. Ο πατέρας μου είχε βάλει το καλοριφέρ στο φουλ. Για βραδινό φάγαμε κάτι νοστιμότατα κουλουράκια που τα είχε αγοράσει η μαμά μου από το φούρνο της γειτονιάς. 
Πριν να πάω για ύπνο, πήγα στο μπάνιο, άνοιξα τη βρύση, περίμενα λίγο να έρθει το ζεστό νερό και έκανα ένα απολαυστικό ντουζάκι. 
Καθαρός κι ωραίος, κλείστηκα στο δωμάτιό μου, ξάπλωσα στο κρεβατάκι μου, σκεπάστηκα με το ζεστό μου πάπλωμα κι αποκοιμήθηκα ακούγοντας μουσική.


Καλή διασκέδαση, παιδάκια μου!
Ο δάσκαλος


5 σχόλια:

 1. Tα λάθη του μαθητή είναι πως δεν γίνεται ένα παιδί το οποίο ζούσε στην παλαιολιθική εποχή να είχε καλοριφέρ,μπανιέρες ή κρεβάτια από την στιγμή που δεν ήξερε ούτε καν να μιλάει και έψαχνε όλη τη διάρκεια ημέρας να βρει φαγητό και καταφύγιο για να σωθεί από το τσουχτερό κρύο.
  ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΚΑΛΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είναι χειμώνας. Το κρύο είναι τσουχτερό. Όλη τη νύχτα έβρεχε και φυσούσε δυνατά. Ευτυχώς όμως εμείς είχαμε ζέστη. Ο πατέρας μου είχε ανάψει φωτιά με τα ξύλα που είχε κόψει νωρίτερα. Για βραδινό φάγαμε κάτι νοστιμότατα φρουτάκια που μαζεψε η μαμά μου από τα δέντρα. Πριν να πάω για ύπνο, πήγα στη λίμνη, και έκανα ένα απολαυστικό μπανάκι. Καθαρός κι ωραίος, επέστρεψα στην σπηλιά μας, ξάπλωσα σε φύλλα δέντρων και άχυρα, σκεπάστηκα με γούνα ζώων κι αποκοιμήθηκα ακούγοντας τους γονείς μου να μου τραγουδάνε.
  Κωνσταντίνος Τσιρκινίδης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είναι χειμώνας. Το κρύο είναι τσουχτερό. Όλη τη νύχτα έβρεχε και φυσούσε δυνατά. Ευτυχώς όμως εμείς είχαμε ζέστη. Ο πατέρας μου είχε ανάψει φωτιά με τα ξύλα που είχε κόψει νωρίτερα. Για βραδινό φάγαμε κάτι νοστιμότατα φρουτάκια που μάζεψε η μαμά μου από τα δέντρα. Πριν να πάω για ύπνο, πήγα στη λίμνη, και έκανα ένα απολαυστικό μπανάκι. Καθαρός κι ωραίος, επέστρεψα στην σπηλιά μας, ξάπλωσα σε φύλλα δέντρων και άχυρα, σκεπάστηκα με γούνα ζώων κι αποκοιμήθηκα ακούγοντας τους γονείς μου να μου τραγουδάνε.
  Κωνσταντίνος Τσιρκινίδης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τα λάθη του μαθητή είναι ότι ένα παιδί που ζούσε στην παλαιολιθηκή εποχή δεν γινεται να έχει καλοριφέρ ή ζεστό νερό ή κρεβάτι..Ούτε γίνεται να τρώει ζεστά κουλουράκια αφου όλη την ημέρα ψαχνει για φαγητό κυνηγόντας ζώα.
  Τουλουμίδου Λυδία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Tα λάθη του παιδιού είναι ότι δεν υπήρχαν στην παλαιολιθική εποχή: μπανιέρες, παπλώματα και δεν μπορούσαν να ακούσουν μουσική.

  Έίναι χειμώνας το κρύο είναι τσουχτερό. Όλη τη νύχτα φυσούσε και έβρεχε δυνατά. Όμως εμείς είχαμε ζέστη γιατί ο πατέρας μου άναψε φωτιά με τις πέτρες. Για βραδινό φάγαμε ελάφι που έπιασε ο πατέρας. Πριν πάω για ύπνο, πήγα στο ποτάμι και έκανα ένα δροσερό μπανάκι. Έπειτα, επέστρεψα στη σπηλιά, ξάπλωσα στο στρώμα που είχα φτιάξει από φύλλα, σκεπάστηκα με δέρμα ελαφιού κι αποκοιμήθηκα με το τραγούδι της ημέρας.
  Βασίλης Τσάτας

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράφετε τα σχόλιά σας με ελληνικούς χαρακτήρες. Έχουμε και μια αξιοπρέπεια.
Για λόγους ασφαλείας το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από τη σχετική θεώρηση.